Egerleaks

Egerleaks

EVAT vezér lemondásának margójára

2020. december 21. - Egerleaks

Múlt héten lemondott az Evat Zrt. vezérigazgatója, dr. Fodor András. Akár meglepetésként is érhette ez a lépés Eger lakosságát, de információnk szerint mégsem ez a helyzet. Fodor májusi kinevezése óta számos konfliktusba keveredett, legyen ez akár az általa igazgatott cégek vezetőivel való együttműködés, legyen az a polgármester, valamint a városi közgyűlés tagjai.

Számos pletyka látott napvilágot arról, hogy a polgármester által javasolt és támogatott vezérigazgató, hetente egy-két napot töltött a városban, így próbálta menedzselni az alá tartozó egri cégeket. (pl: Eger Termál kft., Városgondozás Eger Kft., és magát az Evat szervezetét). Bizonyára mindenki tudja azt, hogy az átlagember sem egy-két napot tölt munkahelyén, ugyanis főnöke nyilván nem nézné azt jó szemmel. Eger vezetése eddig ezt nem kifogásolta, sőt kifejezetten eltűrte. Mégis mi vezethetett ebben a járvány által sújtott vészterhes időkben oda, hogy ez az ember mégis lemondott, miközben információnk szerint az Evat cégcsoport a működőképességük és likviditásuk határáig értek. Értelmezhetjük ezt egy megfutamodásnak vagy esetleg az utóbbi egy évben Egerben már szokásossá vált eljárásmódnak.

Nézzünk néhány tényt, amely segít rávilágítani, mi is történhetett valójában:

  1. A Városfejlesztési Kft., amely menedzseli a legfontosabb, pályázati forrásokból megvalósuló városi fejlesztéseket, idén őszre az Evat tulajdonába került, amellyel megszűnt a közvetlen önkormányzati kontrol lehetősége. Részben Fodor vezetői stílusa, részben a Fidesz gátlásokat nem ismerő, és az ellenzék letiprása érdekében a várost is romba dönteni hajlandó hozzáállása miatt a cég munkatársainak többsége felmondott és rekord gyorsasággal a fideszes többségű megyei önkormányzathoz szerződött.
  2. A januárban történt adatvédelmi botrány újabb és újabb hullámokat ver, nyomozó hatóság legyen a talpán, aki az egyre másra előkerülő szerződések alapján rekonstruálni tudja majd a történteket. A polgármester hivatalos kommunikációja szerint mindenesetre az átvilágítást az IdeApp kft., Fodor cége végezte. Azt, hogy pontosan mit is végzett a Kft. a pénzéért, valószínűleg csak Fodor tudja.
  3. Fodor jobbikos körökből származik, sok mindent tud a polgármester régi viselt dolgairól, és itt nem csak a politikai pályafutására kell csak gondolni, hanem arra is, hogy a kanapéakrobata polgármester korábban már pesten is intenzíven kommunikált az önkormányzat sajtósával, akinek a munkáját igencsak megfizetik a városházán.

Egy dolog azonban közös mindhárom dologban, Spisák György személye.

  1. A korábban polgármesteri irodavezetőből átvedlett tiszafüredi így közelebb kerül az EU-s pénzekhez, beruházásokhoz. A  meggyengült városfejlesztési cég, és a vezérigazgató nélkül maradt tulajdonos Evat nyilván nem lesz képes a városi projektek szakszerű felügyeletére, így végre szabad kezet kaphat Spisák ezen a téren (is).  
  2. Az adatvédelmi botránykor egy ember volt végig jelen a helyszínen, akinek a felelősségre vonása egyértelmű kellene, hogy legyen: Spisák. Miután Fodor a cégén keresztül felvállalta, hogy elviszi a botrányt, a legkényelmesebb, ha eltűnik az útból, így a porondmester tiszafüredi úgy alakíthatja a szálakat, ahogy akarja. Jól fog még ez jönni neki, ha valaki megpróbálna utána nézni, hogy mi is történt valójában.
  3. Spisák kabinetvezetőként már sok mindent látott és hallott, nyilván nem ismeretlen előtte a polgármesteri iroda kanapéján lévő különböző foltok eredete, amelyekről bármely random CSI:helyszínelők sorozat dupla epizódban emlékezne meg.

Amit látunk már hónapok óta, Mirkóczki Zita alpolgármester eltávolítása, Andráskó Dénes jegyző eltávolítása, most Fodor András eltávolítása, mind-mind Spisák teljhatalmat előkészítő lépései, korlátlan irányítás a Városházán, és a városi élet egyre több területén. A következő áldozat feltételezzük a jelenlegi jegyző Bánhidy Péter lesz, hiszen ezzel fogja megadni a végső döfést a Hivatal régi rendszereinek felszámolására.

Mirkóczki engedi Spisákot a zavarosban halászni. A kérdés az, hogy azért mert nem érdekli az egész város, vagy őt is zsarolja Spisák, vagy az oszd meg és uralkodj elve alapján megvárja, hogy mindenkit kinyírjon, aztán ő nyírja ki (le) a város legprecízebben beállított frizuráját (rossz pletykák szerint Oroján is azért utálja Spisákot annyira, mert őt értékelhető hajjal áldották meg az égiek).

Az utolsó kérdés az, hogy a Fidesz miért asszisztál mindehhez, de ez külön cikk témája lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://egerleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6316352958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása