Egerleaks

Egerleaks

Rés a pajzson – időutazás a teljesítéssel

2020. december 03. - Egerleaks

A korábbi posztokban jeleztük, hogy az idén januárban súlyos adatbiztonsági botrány történt az egri városházán. Az üggyel láthatóan nem akar foglalkozni a városvezetés azonban már több internetes oldal foglalkozott az üggyel és információink szerint feljelentési is született. Várjuk a nyomozás végét!

Azonban mi sem tétlenkedtünk. Nagy nehezen végül kaptunk választ az egyik egri fideszes képviselőtől, egy emailt, amiben jelezte, hogy az átvilágítási szerződést kikérő Lombeczki képviselő csak egy szerződést kapott. Ez azért érdekes, mert a heol.hu cikkében arról van szó, hogy "az informatikai átvilágítást egy székesfehérvári cég, az Ide App Kft. végezte, egy 2019. november 4-én kötött és 2019. november 29-én kiegészítéssel módosított szerződés alapján". Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a képviselőt vagy elfelejtették tájékoztatni a módosításról vagy nem is volt módosítás és az csak később lett megkonstruálva.

Ez utóbbi esetet támasztja alá az az információnk, ami szintén a birtokunkba jutott. Saját szemünkkel láttuk azt a kiállított számlát, amit az átvilágítást - elvileg elvégző - IdeApp Kft. állított ki az egri önkormányzatnak és amin december 18-i teljesítési igazolás szerepel. Vagyis az a furcsa helyzet állt elő, hogy hamarabb fizetett a város a cégnek és az hamarabb állította ki a számlát, mint a tényleges januári vizsgálat lezajlott volna. Ez hogy lehet?

Önökre bízzuk a kérdés eldöntését, szerintünk itt egy pánikszerű barkácsolás folyik a háttérben szerződésekkel, kiegészítésekkel. Az IdeApp Kft. eredetileg nem is végezhette volna az átvilágítást és a szerződés kiegészítése is csak egy gyenge utólagos próbálkozás arra, hogy megpróbálja eltussolni Mirkóczki, Andráskó és Spisák a botrányt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egerleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr416317198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása