Egerleaks

Egerleaks

Értékek és elvek

2021. június 16. - Egerleaks

-kaptuk-

 

Pajtók a címben megjelölt felütéssel coming outolt, miszerint így próbálja meg képviselni az általa fontosnak gondolt ügyeket. Miközben már a jelöltté válásakor tagadta jelöltségét - amit városszerte beszéltek - a vezető hírportál Egri Ügyek újságírójának. Nyitrai javaslatára országgyűlési jelöltté vált, valamint a választókerületi tanács elé terjesztette nevét, miszerint Nyitrai javaslatára a választókerületi elnöki pozíciót is betöltse. Ez azt jelenti, hogy Nyitrai újabb embere lép színre, miközben a Főnök visszatér Pestre, oda, ahová ténylegesen tartozik. Remélhetőleg ezt a Fideszes kampányt is Oroján vezényli, akinek a jelöltről el kell hitetnie azt, amit 20 éve suttognak Egerben  - miszerint a Pajtók ügyvédi irodának több volt a vörös ügyfele, mint a narancs - nem igaz.

El kell hitetnie, hogy Pajtók kormányhivatali tevékenysége során értékek és elvek mentén működött (nehéz feladat lesz kormányhivatali forrásaink szerint).

Nyitrai újabb emberét áldozhatja be, úgy ahogy tette ezt korábban ifjabb Hermannal, valamint később Turcsányival.

A másik oldalon valószínűsíthető, hogy az előválasztást Berecz Mátyás nyeri, akinek stratégiailag nincs más feladata csak az, hogy ellenzékiségét hangsúlyozza, valamint nyugodtan, mindenféle manírok, felesleges hiba nélkül lehozni a választási kampányt.

A harmadik résztvevője ennek a kampánynak Mirkóczki lesz, aki régi barátját Bereczet semmibe véve, valószínűsíthetőleg akadályozni is fogja. Mirkóczki stratégiailag akkor hibázott, amikor idő (jövő évi országgyűlési választások) előtt szakított az Egységben a Városért Egyesülettel, miközben a választás eredménye még ismeretlen. Ezzel légüres térbe kormányozta magát, hiszen sem az ellenzék részének nem tekinti magát, valamint kommunikáció szintjén a Fidesz ellenharcosának állítja be tevékenységét (valószínűleg színjáték). Függetlenségét hangoztatja, ami minden szempontból védhetetlen, hiszen aki már pártharcos volt nehezen tudja bizonyítani ellenkezőjét. Senkinek nincs szüksége tovább a polgármesterre, az a kérdés, hogy mikor dönti el a Fidesz, hogy megszabaduljon tőle. Lassan meg kell, hogy jelenjenek a Fidesz közeli cégek, ha a polgármester levegőhöz akar jutni, kérdés mit fog ehhez szólni Frenyó.

A helyzet kulcsa a következő évben Pajtók kezében van, hiszen leendő választókerületi elnökként neki kell menedzselni saját magát, a Kormányhivatalt, valamint a felülről jövő nyomást. Szinte kivitelezhetetlen feladat, ismerve Pajtók idegrendszeri képességeit. A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet június 15-én megszűnt és valószínűleg elszabadulnak az indulatok Egerben.

 

G.G.

A bejegyzés trackback címe:

https://egerleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3316595550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása